Pyetjet me te shpeshta

Cfare jane implantet dentare, sa efikase jane dhe kush mund ti vendose ato?

Dhembet jane hapi I pare per nje shendet dhe paraqitje te mire.Per shkaqe te ndryshme ku perfshihen mosha,stili I jeteses por edhe demtime ose semundje te ndryshme gjate jetes na duhet te nderhyjme per te rregulluar dhembet tane.Deri me sot metodat klasike jane urat dhe protezat,por fatmiresisht fale perparimit te metodave ortodontike kemi nje zgjidhje shume me te efektshme por edhe estetike.Keto jane implantet dentare.

Implanet dentare jane zevendesueset e rrenjes se dhembit.Kjo metode moderne  ben te mundur qe nje material I pershtatshem te vendoset ne kocken e nofulles dhe te sherbeje si baze per te ridndertuar dhembin e humbur.Materiali zgjidhet me kujdes qe te pershtatet me trupin dhe e gjitha te jete si  n je proces biologjik I natyrshem.

Nga studimet por edhe rastet e provuara implantet dentare kane nje perqindje shume te larte suksesi prej 98%.Me kujdesin e duhur keto implante zgjatin per gjithe jeten.Implantet mund te vendosen nga te gjithe ata qe konsiderohen te shendetshem per nje nderhyrje dentare ose kirurgjikale.Personat qe vuajne nga semundjet e zemres,diabetit,semundje te tjera kronike duhet te keshillohen me mjekun perpara nderhyrjes per implant dentar.

Cfare perfshin vendosja e implantit dentar?

Patjeter per te krijuar nje implant dentar nevojitet nje staf I kualifikuar.Fillimisht shqyrtohen me kujdes nevojat e pacientit dhe pergatitet nje plan I personalizuar.Me pas vendoset fillimisht” rrenja” e implantit e cila eshte nje pllake e vogel titanium e cila vendoset brenda ne nofull  nepermjet nderhyrjes kirurgjikale ne vendin e dhembit qe mungon.

Me pas kemi nje kohe rikuperimi e cila zgjat nga 6 deri ne 12 jave,kohe ne te cilen nofulla rikuperohet dhe rrenja e implantit sigurohet brenda nofulles.Pas kesaj vendoset nje “mbeshtetese”e cila do sherbeje per te fiksuar dhembin tuaj.Dhembi I ri krijohet duke marre parasysh strukturen e dhembeve te tjere dhe kafshimin tuaj.

Hapi I fundit eshte vendosja e dhembit ose “kurores”ne implant.Pas kesaj dhembi juaj do duket dhe ndjehet njesoj si dhembet tuaj natyrale.Implanti mund te behet per nje ose me shume dhembe.

Avantazhet e implanteve dentare

Disa prej avantazheve te shumta te implanteve dentare jane

  • Jane me te rehatshme.Ndryshe nga protezat dhe urat, implantet dentare behen pjese e gojes dhe nofulles tuaj dhe patjeter qe eliminojne parehatine.
  • Permiresojne kafshimin.Duke qene se funksionojne si dhembet tuaj natyrale,kafshimi nuk do te jete I dhimbshem dhe ju mund te hani dhe konsumoni te gjitha ushqimet tuaja te preferuara pa dhimbje.
  • Jane estetike.Duke qene se jane dizenjuar per te qendruar ne nofullen tuaj njesoj si dhembet tuaj patjeter qe efekti estetik eshte shume me natyral dhe I bukur sesa nderhyrja me ure ose proteze.
  • Jane praktike.Implanti dentar eshte I palevizshem dhe me kujdesin dhe higjenen e duhur mund te zgjate per gjithe jeten prandaj e ben nje investim te mire per shendetin tuaj oral.
  • Permiresojne te folurin.Me ane te implanteve dentare do keni me shume vetebesim dhe shqiptimi juaj do jete pa veshtiresite qe vijne per shkak te vendosjes se protezave ose frikes nga renia e tyre.
Rezervo Konsulte Falas!
Suksesi I implanteve varet nga vendodha ne ne nofull, gjenetika, mirembata dhe higjena e gojes. Ne pergithesi suksesi I implanteve eshte 98% dhe neqoftese higjena e gojes.
Blank Form (#6)