Pyetjet me te shpeshta

LARJA E DHEMBEVE SHKAKTON PROBLEME – ABFRACTION

Perdorimi i furces se dhembeve ne menyren e gabuar mund te shkaktoje terheqje te gingivave dhe ekspozim te rrenjes.  Kjo shkakton ndjeshmeri ndonjehere dhe dhimbje te padurueshme. Shume njerez kane konceptin e gabuar te arsues perse lahen dhembet me furce. “Sa me forte ta perdor aq me mire” ky eshte nje koncept i gabuar i cili mund te kushtoje deri ne humbjen e dhembeve nga fenomeni qe quhet abfraction, i cili shkaktohet kryesisht nga perdorimi ne menyre agresive i furces se dhembeve.

  1. Furca e dhembeve qe duhet te zgjidhni eshte “extra soft”
  2. Mbajeni furcen gjithmone 45 grade ne drejtim te gingives por pa e prekur ate me qimet e furces (qimet e furces duhet te pastrojne dhembet jo gingiven).
  3. Nuk ka nevoje te ushtroni force
  4. Furca e dhembeve nuk perdoret asnjehere “majtas – djathtas” ose “larte – poshte”  VETEM NE MENYRE RRETHORE.
Rezervo Konsulte Falas!
Suksesi I implanteve varet nga vendodha ne ne nofull, gjenetika, mirembata dhe higjena e gojes. Ne pergithesi suksesi I implanteve eshte 98% dhe neqoftese higjena e gojes.
Blank Form (#6)