Implante Dentare

Pyetjet me te shpeshta
IMPLANTE DENTARE
Implante dentar apo ura porcelani ?

Per vite me radhe per Shqipetaret opsioni I vetem per te zevendesuar dhembet e humbur kane qene urat e porcelanit ose proteza te levizeshme ne cdo Klinike Dentare ne Tirane.

Implantet nuk kerkojne mbeshtetje ne dhembe te shendetshem, per zevendesimin e nje dhembi me ure kerkohet “sakrifikimi” ose heqja e smaltit te dy dhembeve te shendetshem.

Higjena orale e cila eshte thelbesore ne jetegjatesine e dhembeve, urave apo implanteve eshte minimalisht 100% me e mire se ajo e urave pasi vete ura eshte e bashkuar dhe nuk lejon hyrjen e peshtymes apo fijes dentare per pastrim. Grumbullimi I papastertive do te sjelle deshtim te ures me kalimin e kohes dhe ere te keqe te gojes.

Pyetjes se “kush eshte me e mire implanti apo ura”, ka vetem nje pergjigje… Implanti.

Sa te suksesshem jane implantet dentare ?
Suksesi I implanteve varet nga vendodha ne ne nofull, gjenetika, mirembata dhe higjena e gojes. Ne pergithesi suksesi I implanteve eshte 98% dhe neqoftese higjena e gojes, pastrimet periodike te dentisti jane te regullta ato mund te zgjasin gjithe jeten.
A jam une kandidat i pershtatshem per implante ?

Faktore te rendesishem qe duhen te konsiderohen perpara vendosjes se implantit jane:

Gjendja e kockes se nofulles. Kjo varet nga sasia e kockes ne nofullen tuaj latesia dhe gjeresia e saje duhet te jete e mjaftueshme me kocke te shendeteshme per te mbajtur viden e implantit. Ne rastet kur keto kushte nuk permbushen atehere kocke sintetike mund te shtohet per te permiresuar dendesine lartesine dhe gjeresine e vendit ku do te vendoset ky implant. Per me shume informacion mbi kete extra procedure mund te lexoni proceduren Bone graft

Higjena orale, semundje te mishrave te dhembeve te cilat mund te trajtohen ne kliniken tone perpara vendosjes se implantit. Si pastrohen implantet?, Suksesi I implanteve eshte I lidhur ngushte me higjenen orale. Stafi I Toronto Dental eshte I trajnuar per tju dhene te gjitha keshillat dhe instruksionet e nevojshme ne menyren se si perdoren te gjitha mjetet e higjenes orale ne shtepi.

Diabeti, Tensioni I larte, terapi me radiacion jane situata te cilat vleresohen perpara vendosjes se nderhyrjes. Historia juaj mjeksore dhe dentare eshte shume e rendesishme dhe duhet plotesuar me kujdes ne menyre qe cdo trajtim dentar nga dentistet tane te harrije suksesin maximal te mundshem.

Sa kohe zgjat trajtimi ?

Vendosja e nje implanti ose dhembe me mbjellje kerkon nje kocke te shendeteshme. Ne rastet kur ajo eshte e infektuar apo nuk eshte ne sasi te mjaftueshme dhe duhet te perdoret kocke artificiale per te regulluar kete problem, atehere kohe extra nevojitet 3-6 muaj perpara se te vendoset implanti.

Vete implanti qe te integrohet me kocken dhe te behet nje trup kerkon minimalisht 3-5 muaj kohe perpara vendosjes se kurores se porcelanit.

A ka dhimbje procedura ?

Sot cdo trajtim dentar duhet te jete “pain free” qe do te thote cdo trajtim kryhet nen efektin e anestezise locale dhe pa dhimbje. Ne Shqiperi ka akoma dentiste qe perdorin metoda te vjetra te cilat kryhen pa anestezi. Kjo sjelle nje kosto psikologjike pothuajse te pa riparueshme te disa paciente. Ne Toronto Dental jo vetem implantet por cdo trajtim dentar kryhet ne kushte komforti maximal per pacientet.

Si te kujdesem per implantet ?

INFORMACION
Sa kushton implanti i dhembeve ?
Sa kushton mbjellja e dhembeve cmimi? Kjo varet nga mjeku dhe nga cilesia e implantit dentar. Ne perdorim vetem implante dentare te certifikuar ne EU dhe te prodhuara ne France nga kompani Zviceriane.
Cfare jane implantet dentare ?

Pergjigja e thjeshte eshte: “Implantet dentare jane vida titanium qe zevendesojne rrenjen e dhembeve te humbur”. Neqoftese keni mungese dhembesh atehere vendosja e nje implanti mund te jete zgjidhja e duhur per ju. Ato jane “bio-kompatibel” qe do te thote se materiali titanium i perdorur per te prodhuar keto implante integrohet me trupin duke krijuar nje baze te shendeteshme dhe te forte per kuroren e porcelanit e cila do te zevendesoje me pas kuroren e porcelanit.

Kush jane avantazhet ?
  • Estetike. Implantet dentare jane dizenjuar te permiresojne anen funksionale dhe estetike. Ju do te pertypni ushqimin njesoj si ishin dhembet tuaj, dhe me e rendesishmja dhembi qe do zevendesohet nja nje kurore porcelain do te duket po njesoj si dhembet e tjere, duke bere te mundur permiresimin e aparences tuaj.
  • Permiresim ne te folur. Mungesa e dhembeve ndikon ne menyren e artikulimit te fjaleve. Ptotezat e levizeshme krijojne probleme ne menyren e artikulimit te fjaleve. Implantet zevendesojne egzaktesisht dhembet natyral duke evituar problemet e te folurit.
  • Komfort. Implantet jane fixe permanente dhe nuk levizin. Ju nuk do ti ndieni kurre te huaj ne goje sic mund te jene protezat e levizeshme.
  • Permiresim te higjenes orale. Hapesirat midis dhembeve krijojne mundesi te ngeci ushqimi I cili eshte factor kryesor ne prishjen e dhembeve dhe eres se keqe te gojes. Rikthimi I fuknksionit te dhembeve te humbur eviton keto hapesira dhe si rrjedhoje eviton grumbullimin e papastertive dhe ul riskun e prishjes se dhembeve.
SI BEHET IMPLANTI I DHEMBEVE
Play Video
Play Video

Rezervo Konsulte Falas!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Blank Form (#6)