Pyetjet me te shpeshta
implant dentar i sheruar

Implante dentare Cmimi

  • Kosto e implanteve ne Tirane varion nga € 300 – € 1200. Perse kjo diference? 
  • Cfare faktoresh e ben diferencen ne kosto? 
  • Ne kete artkull do te tentojme te shpjegojme kete diference.

1- Marka e implantit

Kompanite e implanteve dentare ne bote qe prodhojne implante dentare jane me qindra. Nder keto ato me seriozet qe kane dhe experience shume vjecare ne treg, bejne dhe kerkime shkencore vazhdimisht per te permiresuar metodat e vendosjes me sukses te implanteve si dhe prodhojne mjete te ndryshme per raste nga me I lehti tek me I veshtiri. Kompanite me prestigjoze qe kan mjetet aparaturat dhe cilesine e design me te mire per implantet kane dhe kosto me te larte. Pras a me e njohur marka e implantit aq me e shtrenjte eshte procedura per ta vendosur.

Kjo nuk do te thote se marka me e shtrenjte funksionon me mire se ajo me pak e shtrenjte. Ne te dyja rastet implanti ka probabilitet te integrohet njesoj me trupin tuaj por, ne varesi te rastit nje marke me e shtrenjte ofron dhe zgjidhje extra qe nje marke me e lire nuk e ka prodhuar.

Na ka ndodhur qe paciente te cilet kan vendosur implante perpara 10 vitesh, dhe kan patur nevoje te nderojne pjese te sistemit implanter me vida mbajtese te reja, dhe kompania e cila e kishte prodhur nuk kishte me pjese per ate implant. Ose me keq Akoma kompania ka falimentuar.

Beni kujdes kur zgjidhni marken e implantit. Sigurohuni qe te jene kompani prestigjoze internacionale.

2- Sistemi I perdorur per dhembin mbi implant

Pas fazes se integrimit te implantit ne trup e cila varion nga 4 deri ne 6 muaj dentisti juaj mer masen regjistron pozicionin e implantit dhe laboratori dentar prodhon kuroren e dhembit tuaj e cila do te bashkohet me implantin. Per lidhjen e kurores me implantin nevojitet nje component pershtates I cili mund lidhet me ane te ngjitjes me implantin ose me ane te nje vide e cila shtrengohet me nje fuqi te caktuar dhe mund te zberthehet dhe vendoset sa here te keni nevoje pa demtuar kuroren e dhembit. Sistemi I dyte quhet screw retained dhe sot eshte sistemi me I mire qe rekomandohet per te evituar deshtimin e implantit ne kohe. Toronto Dental perdor vetem sistemin “screw ratained!

Sistemi “screw retained” eshte pa diskutim me superior se ai me ngjitje. Keto dy sisteme bejne nje tjeter diference ne kosto te implantit dentar. Gjithmone pyesni dentistin tuaj per sistemin qe do te perdoret per kuroren tuaj.

3 - Procedura GBR rigjenerimi I kockes

Nese keni vite qe keni mungese dhembesh gjasat jane qe te keni nevoje per rigjenerim kockor. Kjo procedure behet ne rastet kur nuk ka mjaftueshem kocke per te vendosur implantin ose kur implanti vendoset menjehere pas heqjes se nje dhembi. Kjo procedure ka nje ekstra kosto pasi edhe materiali qe perdoret si kocke artificiale ka kosto relativisht te larte

4 - Dentisti I cili I vendos

Rasted per vendosje te implanteve jane te ndryshme dhe si pasoje kenjohurite dhe eksperienca e operatorit qe kryhen nderhyrjen ka rendesi te vencante. Nje dentist me experience ne kete fushe patjeter qe mund te ket nje kosto me te larte.

5 - Estetika kurores mbi implant

Materialet dentare qe perdoren ne prodhimin e kurorave te dhembeve kan evoluar shume vitet e fundit. Perdorimi I aparaturave dhe skanerave 3D e ben shume here me te thjeshte punen e nje laboratory por edhe me te sakte. Panvaresish teknologjise disa elemente nuk mund te zevendesohen kurr nga teknologjia.

Ne shume raste shikojme qe pacientet ankohen nga mungesa e vitalitetit  te dhembeve te vendosur, “Duken fallco, pa ngjyre thjesht te bardh pa jete”.  Kjo per arsye se dhembet e vendosur nuk kan sasine e duhur te pigmenteve shtresave te ngjyrave per ta ber dhembin te duket natural. Berja e nje dhembi natural eshte ART dhe laboratoret e paket ne Shqiperi qe mund ta harrijne kushtojne dhe kerkojne kohe per te harritur rezultatet estetike maksimale.

6 - Klinika dentare LOW COST

Materialet dentare qe perdoren ne prodhimin e kurorave te dhembeve kan evoluar shume vitet e fundit. Perdorimi I aparaturave dhe skanerave 3D e ben shume here me te thjeshte punen e nje laboratory por edhe me te sakte. Panvaresish teknologjise disa elemente nuk mund te zevendesohen kurr nga teknologjia.

Ne shume raste shikojme qe pacientet ankohen nga mungesa e vitalitetit  te dhembeve te vendosur, “Duken fallco, pa ngjyre thjesht te bardh pa jete”.  Kjo per arsye se dhembet e vendosur nuk kan sasine e duhur te pigmenteve shtresave te ngjyrave per ta ber dhembin te duket natural. Berja e nje dhembi natural eshte ART dhe laboratoret e paket ne Shqiperi qe mund ta harrijne kushtojne dhe kerkojne kohe per te harritur rezultatet estetike maksimale.

Rezervo Konsulte Falas!
Suksesi I implanteve varet nga vendodha ne ne nofull, gjenetika, mirembata dhe higjena e gojes. Ne pergithesi suksesi I implanteve eshte 98% dhe neqoftese higjena e gojes.
Blank Form (#6)