Pyetjet me te shpeshta

CFARE ESHTE FLUOROSIS?

Fluorosis eshte ngjyrosje e brendshme e dhembeve si pasoje e konsumimit te fluorit nga pasta e dhembeve ose suplementeve te fluorit ne moshe teper te heret. Pasojat e saje jane pigmentim te perhershem te dhembeve.

A duhet te perdorim suplemente fluori per femijet?

Fluori nuk eshte ingredient i nevojshem qe i duhet organizmit ne asnje lloj forme apo menyre. Megjithese shoqatat kryesore dentare ne te gjithe boten promovojne fluorin si element i rendesishem, ne nuk jemi pro marrjes se fluorit nepermjet organizmit. Ne opinionin tone dhe te shume dentisteve dhe mjekeve specialist fluori mund te aplikohet ne menyre direkte tek dhembet ( topical, nepermjet pastes se dhembeve apo trajtimit profesional te dentisti) dhe jo nepermjet organizmit (sistemik, nepermjet ujit apo suplementeve farmaceutike).

Rezervo Konsulte Falas!
Suksesi I implanteve varet nga vendodha ne ne nofull, gjenetika, mirembata dhe higjena e gojes. Ne pergithesi suksesi I implanteve eshte 98% dhe neqoftese higjena e gojes.
Blank Form (#6)